• Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2
  • Smash the cake del 2

I dag fyller min lilla kille 1 år! Dagen till ära tänkte jag visa lite mer från vår fotografering häromdagen. Jag förstår att ni är nyfikna på hur både själva tårtan och tårtmarodören himself såg ut före och efter. Ni kanske undrar hur man bär sig åt för att på bästa sätt ta sönder tårtan i beståndsdelar, smeta ut grädden på så stor yta som möjligt och få grädde mellan tårna. Jo men det ska jag berätta!

Man börjar lite fint att sno tårtdekorationspinnarna. Med dem kan man sedan hacka (kan också vara ett försök att sätta tillbaka) ett flertal gånger i tårtan. När tårtdekorationspinnarna börjar viftas lite för nära ögonen, byts de snabbt ut av fotoassistenten till en tesked. Mer lämpligt verktyg om man vill äta tårta kan man tycka. Tårtmarodören tar dock endast en liten liten tugga med skeden och ser sedan exakt ut som han gör när hans mamma försöker mata honom med en 8-månaders barnmatsburk med lite för stora bitar. Jag börjar lära mig att det betyder, jag tycker inte om. Så om någon undrar hur tårna är fyllda med grädde, men ansiktet alldeles rent så har ni här förklaringen.

När tårtmarodören konstaterat att tårtan inte var så god, så slutar intresset av att äta tårtan och han övergår snabbt igen till att hacka sönder den. Så fortsätter det ett bra tag. Jag har både hört och sett flera ettåringar som inte är så intresserade av tårtan vid sådana här fotograferingar och knappt rör den. Hade en misstanke om att även min ettåring skulle dissa tårtan och försöka ta min kamera som annars är det största intresset. Jag hade dock fel! (Tack och lov! Tänk er de där händerna på kameralinsen...)

Efter en bra stund så börjar dock intresset för tårtan att svalna. Kan bero på att det inte finns någon tårta kvar. Då börjar projektet ta sig därifrån, och istället för tårtsmashing så börjar istället en föreställning i Bambu på hal is. Smetar man in hela sig och golvet i grädde blir nämligen allt väldigt halt. Som tur är skrattar bara fotoassistenten, som även hon får sin del av mintgrön grädde på sig, medans tårtmarodören lyfts direkt till diskhon.

Där börjar saneringsarbetet som sedan fortgår en stund. Kläderna slängdes direkt i tvättmaskinen och jag håller tummarna för att fettfläckar och färgpasta försvann.

Ta chansen och boka en Smash the Cake fotografering du med! Jag håller på att sammanställa ett färdigt paket för just sådana fotograferingar. Hör av dig till mig för mer information om du är intresserad.

 

Leave a Comment