Bokningsmöte
Känner du dig osäker på valet av bröllopsfotograf så har ni alltid möjligheten att träffa mig för en fika innan ni bokar. Vi har chans att lära känna varandra och ni kan lättare få en känsla för om ni tror att jag är den ni söker.

Bokning
Vid bokning av bröllopsfotografering får du ett avtal att skriva på. När det är undertecknat skickar jag en faktura på bokningsavgiften 1500 kr. Denna dras av på er slutliga faktura. Påskrivet avtal och betald faktura garanterar ert datum.

Planeringsmöte
I alla mina paket ingår ett planeringsmöte innan bröllopet. Vi går igenom en checklista inför bröllopet med era önskemål så vi är säkra på att ni får de bilder ni vill ha från er stora dag. Vi går även igenom det praktiska kring tider och logistik för bröllopsdagen. Bokar du ett paket för minst 3 h ingår också en kort provfotografering förutsatt att denna kan ske vid samma tillfälle som planeringsmötet.

Avbokning
Vid avbokning senare än 60 dagar innan bröllopet återbetalas inte bokningsavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan bröllopet debiteras 50 % av kostnaden för bröllopspaketet. Detta gäller inte vid sjukdom eller sjukhusvistelse.

Leverans och bildrättigheter
Leveranstiden är varierande beroende på säsong och min arbetsbelastning. Mitt mål är att era färdigredigerade bilder ska finnas på ett webgalleri där ni kan ladda hem dem inom 4-8 veckor. Därifrån kan ni ladda hem bilderna, titta på bilderna och dela galleriet med vänner och bekanta.

Önskas förstoringar, canvas, fotoalbum, tackkort eller liknande tillkommer leveranstid för dessa.

Digitala bilder levereras högupplösta i filformatet jpg (20x30 cm, 300 dpi) med fria användningsrättigheter för privat bruk. Bilderna får inte redigeras, beskäras, eller ändras på annat sätt efter leverans. Bilderna får heller inte användas för kommersiellt bruk utan min tillåtelse.

Du får mer än gärna använda bilderna på t.ex. sociala medier, blogg, hemsida men tänk på att ange ”Fotograf: Fru Thorsell” och länka gärna till min hemsida fruthorsell.se.

Mina bilder från olika fotograferingar är även min marknadsföring för att nå nya kunder. Vill du inte att bilderna får användas i sociala medier eller på min hemsida/blogg vill jag att du meddelar mig det senast vid fotograferingen.

Betalning
Mitt företag är godkänt för F-skattsedel och jag fakturerar en bokningsavgift efter påskrivet avtal och en slutfaktura en vecka innan bröllopet som ska vara betald innan bilderna kan levereras.

Resevillkor
Vid resor utanför Borlänge tillkommer reseersättning med 45 kr/mil eller eventuella biljettkostnader.